Karakterek

 • 1

  Mókus

  A mókus a játék alapvető karaktere.
  Fürgesége, kitartása és tág tűrőképessége miatt az állatok őt bízzák meg, hogy térképezze fel a szigetet túlélési lehetőségek után kutatva.
  A játékos tehát az ő segítségével tudja felfedezni a lerombolt szigetet és így érheti el a helyreállításra szoruló helyeket.

  Számára helyreállítandó hely: Mit jelentenek az állatok számára helyreállítandó helyek?

  A mókus számára nincs meghatározható helyreállítandó terület, minimális létszükségletei miatt huzamosabb ideig is képes a kopár felszínen tartózkodni, azonban alapvetően fán élő állatként célja a teljes sziget életterének helyreállítása.

 • 1

  Szarvas

  A szarvas pompás megjelenésével igazi ékessége volt az idilli szigetnek.
  Imádta az ágak között átszűrődő napsugarakat és igazi nyugalmat érzett, körülnézve és látva az élénkzöld természetet és az azzal harmóniában élő csodás állatokat.
  A kopárrá vált területen nem találja a helyét, eltűnt minden, ami számára oly sokat jelentett.

  Számára helyreállítandó hely: Kialakulóban lévő kisebb tornádó

  A szarvas korábban is a félénkebb állatok közé tartozott. Most még nagyobb félelemmel vette tudomásul, hogy egy kisebb tornádó is képződött a szigeten.
  Addig nem képes előjönni, amíg ez a képződmény meg nem szűnik.

 • 1

  Medve

  A medve barátságos természete mellett a keménység és a masszív külső megtestesítője. A sziget minden jóval ellátta: naphosszat szedegethette a különféle gyümölcsöket és bogyókat a bokrokról, bármikor csillapíthatta éhségét halakkal a belső tóból, vagy a tengerből.
  A szigeten kialakult állapot elviselhetetlen a számára, eltűntek a gyümölcsfák és a különféle bogyókkal teli bokrok, illetve a halak is a környező vizekből.

  Számára helyreállítandó hely: Fahídon keresztül vezető út

  Ennek az útnak a mentén voltak azok a gyümölcsös bokrok, amelyeket annyira szeretett, hiszen bőven ellátták táplálékkal és hűs árnyékkal is.

 • 1

  Kaméleon

  A kaméleon hihetetlen színváltoztató képességét használva rejtőzködött a fákon, bokrokon, melyek táplálékul szolgáltatták számára a rovarokat, pókokat.
  A pusztítás során a fák és bokrok eltűntek, így nem maradt számára sem rejtekhely, sem táplálék.

  Számára helyreállítandó hely: Nagy tó fölé behajló datolyaszilva fa

  A fa tele volt repedésekkel, bennük számos jóízű rovar és pók nyüzsgött, hosszabb ágai pedig belógtak a víz fölé, így kényelmesen elérhetővé váltak a tó felett rajzó változatos rovarfajok is.
  Kedvenc fája nélkül a kaméleon nem találná helyét a kopár felszínen.

 • 1

  Vaddisznó

  A vaddisznó robosztus felépítésével tiszteletet parancsoló, ugyanakkor jámbor természetével megbecsült tagja volt a szigetnek. Leginkább a sziget belső része, az Óriás Kapok fa környéke volt a kedvenc helye, ahol kedvére túrhatott a gazdag avarban.
  A pusztítás után hosszú ideig nem tudna életben maradni.

  Számára helyreállítandó hely: Óriás kapok fa

  Az állatok közül ő az, aki leginkább függ az Óriás Kapok fától. A fa hatalmas termete kényelmes életteret nyújtott számára, avarja pedig bővelkedett tápanyagban.

 • 1

  Pók

  A pók számára a mocsaras belső terület igazi kánaán volt, folyamatosan ellátta kövér, jól táplált repülő rovarokkal.
  A környezet letarolásával a hálóját már nem tudja kifeszíteni és az eleve megfogyatkozott rovarokból most még kevesebbet képes elkapni.

  Számára helyreállítandó hely: Terebélyes kapok fa a tóparton

  Hálójával már sok helyet kipróbált, de a legkedvezőbb számára eddig ez a fa volt. Szüksége van rá, mert az arra kifeszített hálóval fogott rovarok biztosítják legjobb eséllyel az életben maradását.

 • 1

  Róka

  A sziget minden igényét kielégítette a rókának: elsődleges eledelei, a különböző rágcsálók szinte kifogyhatatlan mennyiségben futkároztak az avarban.
  Élőhelyének letarolásával a táplálékul szolgáló rágcsálók eltűntek. A felszínen sem búvóhelyet, sem élelmet nem talál.

  Számára helyreállítandó hely: Sziklás út maradványaiból álló szeméthalom

  A sziklás út létrejöttével a róka sziklák mellé vájt kotoréka megsemmisült. Az út eredeti környezetének és így kotorékának helyreállítása a felszíni életéhez nélkülözhetetlen.

 • 1

  Nyúl

  A szigeten teljes, boldog életet élhetett: teletömhette magát a jóízű, lágy fűfélékkel, lóherével, finom gyökerekkel. Társaival felszabadultan és félelmek nélkül futkározhattak a tengerparti sáv hűs árnyékot adó fái között.
  Környezetének lerombolása a lehető legérzékenyebb módon érintette: a munkagépek betemették üregeit, átgázoltak a táplálékul szolgáló aljnövényzeten.

  Számára helyreállítandó hely: Kis szemétkupac az útkanyarulatnál

  Az Óriás Kapok fa és a környező növényzet betakarításakor a munkagépek az útkanyarulatnál szeméthalmot hagytak. Ez teljesen betemette a nyúl gondosan megválasztott és kialakított üregeit.
  Ezt a védett otthont szeretné visszakapni.

 • 1

  Pillangó

  A pillangó imádta a sziget életteli környezetét, csodás virágait, virágos bokrait, fáit. Az egyik különleges virágtól érezte magát a legjobban, ennek a nektárjától erő hatotta át és vibrálás vette körül.
  A gépek elvonulása után a kopár sziget nagyon elkeserítette: kedvenc virágait letaposták, a növényeket kivágták.

  Számára helyreállítandó hely: Gomolygó füstöt eregető tábortűz

  A pillangó a sziget legboldogabb állatai közé tartozott.
  Most viszont rendkívül el van keseredve, mert kedvenc virágai eltűntek, kedvelt tartózkodási helyén pedig tábortűz ontja magából a füstöt. Nem tud visszatérni otthonához addig, amíg a környéken gomolygó füst meg nem szűnik.

 • 1

  Sas

  A sas vette először észre a közeledő hajókat és szemlélte felülről tehetetlenül, amint sorra döntik ki a fákat a munkagépekkel.
  Éles látása és sebes repülése ellenére nem segíthetett a szigeten.

  Számára helyreállítandó hely: Mangrovemocsár

  A sas kedvenc foglalatosságaként naphosszat körözött a mangrovemocsár felett. Kedvelte az élénk és életteli környezetet és azt is, hogy könnyedén talált táplálékot. Az életét jelentené, ha visszakaphatná eredeti mangrove környezetét.

 • 1

  Denevér

  A denevér nagyon kedvelte a sziget üreges szikláit, mert rejtőzködő, nyugodt életmódot kedvelő állatként nappali rejtekhelyén zavartalanul pihenhetett, éjszaka pedig nagyokat lakmározhatott a sokféle rovarból.
  A munkagépek dübörgő zaja megzavarta életciklusát, az otthagyott, fertőző környezet pedig a táplálékát tizedelte meg.

  Számára helyreállítandó hely: Hulladékkal teli zsákokkal eltorlaszolt patak

  Nyugodt hely volt a denevér számára a patak feletti üreges sziklában a mennyezet.
  A jelenlegi, eltorlaszolt patak és a kifolyóhoz dobált hulladék nyomokban sem emlékeztet a régi állapotra, így jelenleg csak a barlangban találhat menedéket.

 • 1

  Béka

  A béka fő élettere a belső mocsaras terület volt, ahol bőven válogathatott a rengeteg repdeső rovar közül.
  Sajnos miután fáradt olajjal és egyéb szennyezőanyagokkal teli hordók kerültek a tóba, a tó teljesen élhetetlenné vált.

  Számára helyreállítandó hely: Belső tavat szennyező olajoshordók

  A béka nem mehet vissza kedvelt élőhelyére, amíg a hordók mérgező hatása meg nem szűnik, hiszen így a vízi környezet nem élhető számára és az eledeléül szolgáló rovarok is eltűntek.

 • 1

  Vadkacsa

  A vadkacsa élete nagy részét a mocsaras belső tóban töltötte.
  A sokféle vízinövény, hínárfélék, békalencse és a sok hal mind-mind éreztette vele, hogy micsoda kincs birtokában van.
  A rombolás után a tó környezetének és vízének szennyezése miatt már nem térhetett vissza korábbi élőhelyére, neki is csak a barlang maradt menedékként.

  Számára helyreállítandó hely: Vízbe döntött fa

  A középső nagy tó a vadkacsa kedvelt helye volt.
  A fakitermelés közben egy vízbe dőlt és otthagyott fa a tó torkolatát eltorlaszolta, emiatt vize állott és bűzös lett. A kis halak eltűntek, a vízi növényzet pedig elkezdett rothadni.
  A tó megtisztítása előtt a vadkacsa nem térhet vissza korábbi vízi életéhez.